Monday, June 2, 2008

CONGRESUL TERAPIILOR COMPLEMENTARE

Am primit invitatia de participare la CONGRESUL TERAPIILOR COMPLEMENTARE din partea doamnei Monica Visan.
Am fost curioasa sa vad ce se spune la un astfel de congres. Despre d-na Marilena MOLDOVAN, organizatoarea si presedinta Asociatiei " CENTRUL DE TERAPIE HOLISTICA " ALFA " mai auzisem, la fel si despre REIKI.
Domnia sa este si Reiki master teacher, bioenergetian, iar ca pregatire profesionala initiala, jurist .
Deschiderea Congresului, facuta de d-na Marilena, muresanca de origine, a insemnat
un " remember " al evenimentelor petrecute la Congresele anterioare. ( www.alfa-reiki.ro)
Doamna Marilena, este asa de luminoasa, asa de calda si de iubitoare.... te impresioneaza prin vointa de a FACE, de a DARUI .
S-au prezentat apoi de catre Aurora Sitaras, astrolog de renume si de catre Adrian Scheul, semnificatiile astrologice si numerologice.
Permanent ne insotea muzica divina a lui Gheorghe Iovu. A fost o meloterapie cu adevarat minunata. Tot meloterapie a facut cu noi si Yumiko Nazaki, din Japonia, eleva d-nei Marilena, cintind la nai.
S-au mai prezentat " Determinarea non-tolerantei alimentare " de catre d-na Elena Armenescu Ciuhrii
( fundatia " Mirabilis ", www.mirabilismed.ro ), " Efectele biomagnetismului pt sistemele vii " de catre d-na Letitia Marin, bioterapeut de renume, care a prezentat cazuri importante din cazuistica dinsei.
Din partea org SOMAVITA, au facut prezentari d-na psiholog Beatrice Nicullita ( " Influentele nocive ale radiatiilor si ale unor substante chimice asupra sanatatii " ) si d-l dr. ing. Alexandru Pap ( " Prezentarea esentelor florale "). De fapt cei doi lucreaza in echipa determinind pt fiecare pacient, printr-o metoda combinata, cu rezultate remarcabile, cel mai util tratament cu plante autohtone. Iar cazuistica echipei este de-a dreptul impresionanta iar prezentarea a fost impecabila. ( www.somavita.go.ro ).
D-na prof. univ. dr. Marioara Godeanu ( Academia Oamenilor de Stiinta ), a prezentat " Energetica formelor ", subliniind si relatia care exista intre evenimentele sociale si cele naturale. Om de o deschidere deosebita, pe care imi doresc sa o " stie " cit mai multi oameni, are si care va avea tare multe de " spus " tuturor mediilor sociale, nu numai celor stiintifice...
Impresionant prin competenta domniei sale, prin " bogatia " pe care o detine, atit stiintifica, culturala cit si general umana, d-l prof. univ. George Maruta a vorbit despre " Relatiile de iubire dintre oameni ". Printre cei prezenti erau si fosti studenti sau doctoranzi ai domniei sale, oameni care au simtit iubirea cu care au fost " formati " si indrumati in cariera profesionala si care i-au fost alaturi in momentele dificile.
Demonstratii de transmiterea energiei vindecatoare au fost facute de d-l Volodea Ciorici, bioterapeut de clasa internationala, el prezentind si o " istorie " a cazurilor celor pe care i - a vindecat... totul incepind cu propria vindecare..
" Gemologia - arta recunoasterii cristalelor naturale si sintetice " a fost prezentata de ing. geolog Andrei Costin, care a trecut de la expunere la prezentarea reala a unor bijuterii deosebite, creatie proprie....
Unul dintre cei care au facut cunoscuta terapia romaneasca in toata lumea, prof dr doc Mircea Ciuhrii, a prezentat
" Terapii cu extracte din plante ", iar dr LI LUOXI din China a vorbit despre " Medicina traditionala chineza ".
D-na Alexandrina Stefania Zuica, pioniera in mai multe domenii, incepind cu masajul si terminind cu...estitica medicala,
a relatat " peripetiile " pe care le-a tot avut, avind in vedere ca mereu, mereu a abordat metode de avangarda. (www.leea.ro )
Despre " Vindecarea in noua energie " a vorbit cu sarmul binecunoscut, d-na Monica Visan, directoarea editurii
FOR YOU.
S-au prezentat produsele firmei " Nutrilite ", lider mondial in domeniul suplimentelor nutritive.
" Iubirea - esenta terapiei " si " Gindirea pozitiva -_filon al armoniei si tineretii noastre " au fost alte subiecte care au incercat sa prezinte noi si noi aspecte ale problemelor cu care ne confruntam cu totii.
Contele Incapuciatto a vorbit despre " karma sinelui ", tema care a iscat cum era si firesc o multime de controverse.
Coborita parca dintr-o poveste, cu o gratie desavirsita si un talent de povestitor inimitabil, ne-a incintat sufletul si mintea
d-na Geta Heimerl, prin povestirile ei spirituale.
Un adevarat show a facut d-l psiholog Ilie Marinescu, care a depasit cu mult tema propusa, cea ref. la " Psihologia transpersonala _ o noua alternativa de descoperire a sinelui ", tratind o multime din problemele sociale cu un realism
dezarmant...si o cunoastere adevarata a posibilelor reactii.
In cea de a doua zi a Congresului, la final a fost o seara de un farmec special, incununata de marturii, poezie, iubire, bucurie, sperante...
Iar Congresul a fost cu adevarat o intilnire intre prieteni, intre oameni cu aspiratii comune, oameni care si-au propus sa realizeze multe si stiti ceva ? Chiar vor reusi pt ca au inteles ca " suntem cu totii unul " si ca forta IUBIRII ESTE PUR SI SIMPLU COLOSALA.
Si am SIMTIT, ca ne vom mai intilni in imprejurari care sa ne permita sa facem cunoscute preocuparile noastre, asta asa, pt ca TOTI OAMENII trebuie sa STIE MAI MULT....despre ei, despre posibilitatile lor ....
Valentina Lazar

3 comments:

colorbis@yahoo.it said...

stie cineva nr de telefon si adresa domnului volodea ciorici

giulia.giulia_95 said...

si eu am va rog frumos de numarul de telefon sau adresa doctorului volodea ciorici !
va rog frumos..daca stiti..sa im spuneti :D
multumesc frumos !

Florentina said...

Despre doamna Marilena Moldovan
Cea cu multe titluri de terapeut, eu, o simpla muritoare care am cunoscut-o mergand la conferintele de la revistele Lumea Misterelor si Cosmos si pe care am admirat-o pt ceea ce spunea acolo, pt cartea pe care i-am cumparat-o si pe care chiar dansa mi-a dat un autograf, am ramas profund dezamagita, cand intr-o zi am intalnit-o la Sala Palatului si am intrbat-o cu repect daca stie unde se tine conferinta despre terapia cu Ingeri. Dupa cateva secunde in care si-a declarat verbal dezaprobarea totala fata de aceasta terapie, m-am trezit ca imi arunca in fata, citez:
"NU TE CUNOSC, NU STIU CINE ESTI, NICI NU VREAU SA STIU SI NU VREAU SA AM DE-A FACE CU OAMENI DIABOLICI!!"
Dupa care brusc m-ia intors spatele lasadu-ma cu gura cascata fiindu-mi necesare cateva minute bune sa m-a dezmeticesc! Precizez ca eram impreuna cu o prietena si am ramas uitandu-ne una la alta neintelegand de ce s-a purtat asa!
Doamna Marilena Moldovan, i-mi rezerv dreptul de a va spune ca eu personal am dreptul sa cred in ce teraie si ce terapeut consider potrivit, pt ca Dumnezeu ne-a dat tuturor liberul arbitru, iar dumneavoastra contrar a tot ceea ce faceti nu detineti adevarul absolut.
Cu atat mai mult cu cat sunteti psihoterapeut, nu cred ca aveti dreptul sa vorbiti asa cu oricine v-ar sta in fata si cu atat mai mult sa-l jigniti asa cum ma-ti jignit pe mine. Pacat pt ca mi-ati schimbat cu totul parerea buna pe care o aveam despre dumneavoastra.