Monday, February 4, 2008

Tot despre ARTA DE A TRAI...

Am participat si la partea a doua a cursului, care s-a desfasurat la munte, pe intervalul a patru zile. Totul a fost fantastic de dens, incepind cu gimnastica de dimineata, pina la serbarea de la finele fiecarei zile. .. SATSANG..
Cei mai importanti sunt intotdeauna oamenii, indiferent de postura in care se afla, cea de profesor sau cea de elev.
Profesorii sunt chiar profesori de ARTA DE A TRAI, sunt oamenmi care stiu emana prin toti porii aceasta arta. Sunt oameni veniti din India, asa cum este Sejal Thakkar, eleva lui Sri Sri Revishankar, cel care a infiintat sub egida UNESCO acest curs, cel propus pentru premiul Nobel pt pace... cel care ne-a inmdrumat pe parcursul integului curs prin clipurile video, cel a carui iubire, bucurie si daruire am simtit-o permanent.
Sau din Danemarca, precum Catherine Despina Kjerulf, profesoara neintrecuta de yoga sau maestra in a cinta si a antrena pe toti ceilalti.
Sau din Romania, revenit dupa ce a colindat prin toata lumea, asa cum este Eduard, sas din Bistrita, expert in tehnicile de respiratie.. PRANAYAMA.
Este greu de spus in cuvinte cum sunt acesti oameni, cum parca sunt peste tot in acelasi timp, care au o empatie cu adevarat iesita din comun. Este greu de descris eleganta lui Seijal, fermecatoare in fiecare sari al sau, sau felul in care se misca, vorbeste, danseaza sau cinta, sau felul in care te vindeca ( a fost cineva cu temperatura de 40 grade, care, dupa un tratament ayurvedic, si nu numai, a putut participa la SATSANG, dansind ca niciodata )
Si suntem noi, cei care am simtit dorinta irezistibila de a urma acest curs, cei care au reinceput sa invete arta de a trai.
Am fost asa cum era de asteptat oameni asa de diferiti, ca virste, ca profesii, ca experiente de viata. Viata ne-a adunat impreuna, din motive foarte diferite. Am simtit insa cu totii energia deosebita care s-a datorat iubirii.
Au fost oameni care au vizitat India, in nenumarate rinduri, oameni care au mai facut acest curs in Germania sau oameni care au avut experiente de viata deosebite.
Au fost oameni care cautau, doar cautau niste raspunsuri, le-au gasit sau macar le-au intuit. Au fost oameni care au venit sa " isi vindece " suferintele...
Au fost oameni preocupati sa ofere prin cartile editate, informatii de ultima ora, oameni care sunt asa de deschisi, oameni care desi stiu asa de multe sunt niste permanenti cautatori.
Au fost medici care au simtit ca in afara medicinei alopate, traditionale, mai este ceva, ceva ce le scapa deocamdata. au venit pt ca se simt responsabili sa ofere cit mai mult pacientilor lor.
Au fost psihoterapeuti ( am simtit personal " forta " pe care ti-o transmit cu o infinita blindete ). oameni atit de sensibili, pionieri ai vindecarilor energetice.
Au fost oameni foarte avansati spirituali, aparent foarte modesti, dar care stiau spune doar esenta lucrurilor. Au fost oameni care stiu cum " se misca lumea ", oameni care si-au propus sa " miste " ceva si in Romania.
Au fost oameni dornici sa afle, sau dornici sa " se vindece ", AU fost, AM fost asa de diferiti...dar in final... am inteles ca suntem o mare familie...am INVATAT sa ne acceptam si mai ales sa daruim, sa daruim si altora din " stiinta " noastra.
Am invatat ca putem fi cu adevarat creatori, ca inceputul trebuie facut chiar cu noi.
Valentina

No comments: